iPress.am -Պնդուկը քաղցր եւ խիստ սննդարար մթերք է: Այն օգտագործվում է հրուշակեղենի եւ աղանդերի պատրաստման մեջ: Այն նաեւ օգտագործվում է աղի, շաքարով լրացված, բոված վիճակում: Լայն տարածում ունի նաեւ պնդուկից ստացված յուղը, որը դրական է ազդում մաշկի որակի վրա, այն պաշտպանում է չորանալու վտանգից:
գտակար հատկություններ
Այն դրական է ազդում նյարդային համակարգի վերականգնման եւ ամրացման համար, քանի որ պարունակում է Վիտամին B-ի կոմպլեքս, ինչի շնորհիվ էլ շատ օգտակար է փոքր երեխաների, նաեւ հղի կանանց համար: Վիտամին E-ի պարունակության շնորհիվ էլ այն ունի ճարպաքայքայիչ հատկություն, ինչն էլ օգտակար է մաշկի որակի եւ առողջության համար: Իսկ այս մթերքում առկա Մագնեզիումն ու ֆոսֆորը իրենց հերթին կարեւոր բաղադրիչներն են ոսկրային նյութափոխանակության համար:
Հակացուցումներ
Ցանկալի է պնդուկն ուտել քիչ-քիչ,օրական 30-50գրամ,իսկ հիվանդությունների դեպքում խորհրդակցել բժշկի հետ։