Խնձորների օգտակարության մասին խոսվում է ամենուր: Ներկայացված պտուղը աճեցվում է ամենուր, բայց լավագույն մրգերը աճում են տաք կլիմայական պայմաններում աճող ծառերի վրա: Ի պատիվ խնձորի, նրանք նույնիսկ անվանել էին տոն `Apple Saving- ը, որը նշվում է ամեն տարի օգոստոսի 19-ին:
Այնուամենայնիվ, համեղ և առողջ պտուղները ունեն որոշ վնասակար հատկություններ, որոնց մասին պետք է իմանաք:
Կանաչ մրգերը առավել առողջ են: Նման սորտերը չունեն ալերգիա առաջացնող պիգմենտ, ինչը նշանակում է, որ բացասական ռեակցիա չի առաջանում: Կանաչ խնձոր կարելի է տալ երեխաների համար: Այն պարունակում է մեծ քանակությամբ երկաթ և սակավարյունության մեջ կարող է ունենալ զգալի օգուտներ:
Մրգերի վնասը կայանում է նրանում, որ դրանց կեղևը պարունակում է կարմիր գունանյութեր, որոնք լուրջ ալերգիկ ռեակցիաներ են հրահրում: Հետևաբար հակացուցված է կարմիր մրգեր օգտագործել կերակրող մայրերի համար և ալերգիայի հակված մարդկանց: Այս ազդեցությունը կարող է վնաս պատճառել այն մարդկանց, ովքեր ունեն անոթային, սրտի և տասներկումատնյա աղիքի խոցային հիվանդություններ:
Պարզվում է, որ խնձորի ոսկորները ներառում են այնպիսի օգտակար տարրի ամենօրյա պարունակությունը, ինչպիսին է յոդը: Ավելի կոնկրետ ՝ վեց սերմերը կարողանում են օրեկան բավարար քանակությամբ յոդի կարիք ունենալ: Այս կանոնը տարածվում է մրգերի ցանկացած բազմազանության և գույնի վրա:
ՀԱԿԱՑՈՒՑՈՒՄՆԵՐ
Խնձոր ուտելը հակացուցված է խոցային հիվանդություններ ունեցող մարդկանց